[trp_language language=”en_GB”]

Take this quiz to understand more how you think: Which known thinker are you? 

QUIZ

What did you get?

When I was writing Hyperreality book I pondered a lot how differently we see the world. There is no one and correct way to see everything. And we need different views. The most important thing is to learn to understand how you see the world, reality, because it also determines what you see and perceive, and also what kind of questions you are able to ask about the reality. Perhaps the most important question we have to find out for ourselves is how we see reality and. I’ll tell you more about this in Hyperreality book.

I also recommend reading this book: Heikki Peltola’s “Whole and One – Seeing and Being the World“. In the book, Heikki Peltola considers whether the course of humanity can be reversed and whether we can create an intact world. He says, “The answer is yes and no. YES, if we correct mistakes in our thinking. Not if we persevere with our current worldview and its false assumptions.”

Sometimes it’s needed to reflect on the thinking and the way you see the world, because “You see what you’re ready to see.

[/trp_language]

[trp_language language=”fi”]

Tee tämä leikkimielinen testi: Kuka kuuluisa ajattelija olet? 

Testaa kuka ajattelija olet

Mitä sait tulokseksi?

Hypertodellisuus -kirjaa kirjoittaessani pohdin paljon sitä miten eri tavoin me näemme maailman. Ja se juuri on sitä rikkautta, opimme koko ajan lisää juuri siksi, että samakin asia herättää ihmisissä erilaisia ajatuksia. Tärkeintä on oppia ymmärtämään miten itse näkee maailman, todellisuuden, sillä se määrittää myös sen mitä maailmasta näkee ja havaitsee, ja myös minkälaisia kysymyksiä todellisuudesta osaa esittää. Ehkäpä kaikkein tärkein kysymys mitä voimme esittää, on juuri se miten näemme todellisuuden ja mikä siihen vaikuttaa. Kerron tästä lisää Hypertodellisuus -kirjassa ja myös Kvanttifysiikka ja todellisuus -luentosarjassa.

Suosittelen tutustumaan myös tähän kirjaan: Heikki Peltolan “Yhtä ja kaikki – Näe ja ole maailma”, Basam Books, 2020. Heikki Peltola pohtii kirjassa sitä, voiko ihmiskunnan kurssin kääntää ja pystymmekö luomaan ehjän maailman. Hän sanoo: ” Vastaus on kyllä ja ei. KYLLÄ, jos korjaamme virheet ajattelussamme. Emme, jos pidämme sitkeästi kiiinni nykyisestä maailmankuvastamme ja sen vääristä oletuksista.”

Välillä on hyvä hetki pysähtyä ja pohtia omaa ajatteluaan ja tapaa nähdä maailma, sillä “Sen näet mitä olet valmis näkemään.”

[/trp_language]


Johanna Blomqvist

Johanna Blomqvist - physicist & author

0 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: