[trp_language language=”en_GB”]

I love books that engage your mind and stimulate a great deal of thought, often connecting science and spirituality. I am happy to share reviews of books that I can recommend whole-heartedly! This book is currently available only in Finnish.

[/trp_language]

Luin Sanna Vaaran Siskonpeti-kirjan.

Parhaimmat kirjat laittavat lukijassa liikkeelle asioita, prosessin. On myös tunne, että kirjaan pitää palata. Sellainen tunne jäi Siskonpeti-kirjasta. 

Kirjamessuilla 2021

Siskonpeti on itsenäinen päätösosa trilogialle, johon kuuluvat  Sanna Vaaran aikaisemmat kirjat Maa kutsuu! ja Modernien munkkien matkassa – hillitön henkinen elämäni.

Kirjan aihe ei ole helppo, läheisen viimeiset kuukaudet ja kuolema: Sanna Vaara kertoo isosiskonsa sairastumisesta syöpään. En kuitenkaan usko että kukaan muu voisi käsitellä tätä aihetta sellaisella taidolla, tunteella ja avoimuudella kuin Sanna Vaara. Hän osaa tuoda näinkin vaikean aiheen käsiteltävämmäksi ja lähestyttäväksi. Kirjaa lukiessa tuntuu, että et ole tässä yksin. Välillä kirjaa lukiessa nauroin, välillä itkin.

Kävin myös läpi oman elämäni kokemuksia. Siksi juuri kirjaa pitikin lukea hitaasti sulatellen. Uskon, että moni joka on samanlaisessa tilanteessa kuin Sanna kirjassa, saa kirjasta paljon lohtua, energiaa ja selviytymiskeinoja. Sillä niin kuin Sannakin kirjassa toteaa, kuolemanpelko elää tavalla tai toisella jokaisessa meissä. Siitä voi päästä vain pohtimalla tai puhumalla asiasta. Kuolema on luonnollista, mutta siitä ei yleensä osata oikein puhua. Mikä parasta Siskonpeti jättää jälkeensä tunteen toivosta vaikka kaiken tarkoitusta ei aina ymmärtäisikään.

”Elämän kauneus on juuri liikkeessä, vuodenajoissa. Alkamisessa. Päättymisessä. Muutoksessa. Siinä, kun keski-ikäisestä naisesta kuoriutuu Supermarsu.”

Sanna Vaaran mahtavista lyriikoista tulee mieleen moderni Eino Leino:

”kaunista, kaunista on kannettava lasti / kuolema meissä kasvaa syntymästä asti / lopussa hetki jolloin hengitetään syvään / vaipuu pinnan alle

huokaus

pelkkää hyvää”

Sanna Vaaralta ilmestyy uusi kirja “Mökkihulluutta ja mielenrauhaa” nyt huhtikuussa 2022. Odotan innolla että saan sen luettavakseni!

ARVIONI: Siskonpeti on taattua Sanna Vaara -laatua. 👍 Maailma tarvitsee valoa ja sitä löytyy tästä kirjasta, vaikka aihe ei ole kaikkein kevein. Suosittelen kirjaa jokaiselle elämää, kuolemaa ja kaiken tarkoitusta pohtivalle. 

P.S. Sanna, näen myös valoverkon, josta kerroit kirjassa. Olen tehnyt siitä myös meditaation, jolla auttaa myös muita näkemään ja vahvistamaan sitä miten me ollaan kaikki yhteydessä toisiimme. 


Johanna Blomqvist

Johanna Blomqvist - physicist & author

0 Comments

Leave a Reply

%d